Greet Lakkas (64) woont met haar man in een tweekapper in Epe, een klein plaatsje tussen Apeldoorn en Zwolle. Maar niet voor lang meer. Het stel heeft onlangs de koopakte getekend voor een driekamerappartement in het project EimersEiland in de wijk Malburgen in Arnhem. Greet vertelt enthousiast over hun keuze.


Het optimale compromis

“Nu onze kinderen het huis uit zijn, begon het een beetje bij ons te kriebelen. Het huis en de tuin zijn heerlijk, maar eigenlijk te groot voor ons tweeën. Daarom zijn we op zoek gegaan naar iets anders. Iets kleiner, zodat we onze handen meer vrij hebben voor de leuke dingen in het leven.”

Dat bleek nog lang niet zo makkelijk. Greet vertelt: “Ik ben geboren en getogen in Epe en ben gek op het dorpse leven en de natuur. Mijn man daarentegen komt oorspronkelijk uit de stad en wilde graag terug. Ik heb heel wat uren gegoogeld. Totdat ik het aanbod van EimersEiland vond. Ik was meteen verkocht; dit project past ons als een jas! De locatie is prachtig rustig en groen en toch zijn we in no time in hartje Arnhem. De stad waar we nu ook al graag komen, waar mijn man destijds heeft gestudeerd aan de Academie van Bouwkunst en waar nu ook onze dochter woont. En het cultuuraanbod in Arnhem is natuurlijk ook fantastisch. Met genoeg musea, evenementen, het theater en de grote bibliotheek. Met de trein zitten we straks zo over de grens, in Duitsland. Dat soort uitstapjes maken we graag. We vinden het echt fantastisch dat we straks op een plek gaan wonen die zo aan onze wensen voldoet. Het is het optimale compromis. We kijken er erg naar uit!”

Prima prijs/kwaliteitverhouding

Greet en haar man hebben gekozen voor een driekamer appartement op de zevende etage. “Zo hebben we prachtig uitzicht over de Immerlooplas en de stad. We vinden het fijn om een extra slaapkamer te hebben, zodat onze kinderen kunnen komen logeren en wie weet later zelfs de kleinkinderen. Voor mijn man, hij is architect, was het doorslaggevend dat de woningen duurzaam worden gebouwd en compleet opgeleverd met, keuken, badkamer, vloerverwarming en tal van andere snufjes. Zonder dat we daarvoor meteen de hoofdprijs betalen. De prijs/kwaliteitverhouding is prima.”

Genieten van het leven

Het zal nog even duren voordat Greet de verhuisdozen kan gaan pakken. “We hopen dat 70 % van de woningen snel is verkocht, want dan kan worden begonnen met de bouw. In de tussentijd kunnen we op ons gemak ons oude huis opruimen en alvast nadenken over de inrichting van ons nieuwe appartement. Vanaf 2020 gaan we samen met volle teugen genieten van het leven!”

Over dit bericht

  • Geplaatst op 6 december 2018
  • Geplaatst door Nadia van Zoest
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling