Frank Kroeze van More for You is de architect van dit plan en hij vertelt graag zijn verhaal.

 Ik ben trots op het resultaat en kijk ernaar uit naar de realisatie van het plan.”

Voor mij was het een geweldige opdracht om op deze unieke plek een woonwijk te mogen ontwerpen. De historie van de locatie daagt namelijk uit iets bijzonders te ontwikkelen dat recht doet aan het verleden en het heden.

EimersEiland ligt midden in Malburgen in Arnhem-Zuid aan de Immerlooplas. Deze plas is ontstaan door afgraving voor baksteenproductie en vervolgens is het schiereiland aangelegd. De perfecte plek dus voor een stoer en speels plan met bakstenen gevels.

Ik heb er bewust voor gekozen de voorgevels van de woningen aan het binnengebied te leggen, zodat de achtertuinen gericht zijn op het water. De woningen zijn op een speelse manier op het eiland geplaatst en op de koppen heb ik gekozen voor drielaagse woningen.

De appartemententoren is een landmark aan de Immerlooplas en kijkt uit over het water. Door de verticale contrasterende strook in het midden oogt de toren elegant en door de variatie van de ligging van de balkons ontstaat een sierlijk aanzicht. De woningen en appartementen ogen zo samen als een burcht aan het water.

Door de toepassing van dezelfde materialen en architectuurstijl zijn de rijwoningen en de toren familie van elkaar en blijft het plan één geheel. Waarbij veel aandacht aan details is besteed. Zo hebben de kopgevels grote ingekaderde ramen gekregen, zijn op de voorgevels verticale elementen toegevoegd zodat er een ritme ontstaat en is er een spel met lichte metselwerkvlakken op de gevels. Tot slot is er aan de groene aankleding van het plan veel aandacht besteed. Alle woningen worden door groene hagen omringd waarbij gezocht is naar de perfecte balans tussen privacy en een geweldig uitzicht over de plas.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 4 april 2018
  • Geplaatst door Nadia van Zoest
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling