Eimerseiland in Arnhem

EimersEiland is een schiereiland in de noordelijke helft van de Immerlooplas. Voordat de Pleyroute werd aangelegd, in de jaren 80 van de vorige eeuw, was het een groot meer waar ‘s winters geschaatst werd en in de zomer gesurft. In het zuidelijke deel van de plas kan dat nog steeds.

In de directe omgeving van Eimers Eiland vind je alles wat je nodig hebt. Het winkelcentrum Kronenburg, Sportcentrum De Grote koppel, het Gelredome en natuurlijk de Arnhemse binnenstad op slechts 10 minuten fietsafstand. Ook scholen en sportclubs zijn er allemaal vlakbij.

Arnhem heeft veel bezienswaardigheden waarvoor mensen van ver komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum, het Gelderdome en Museum voor Moderne Kunst. Die zijn zeker de moeite waard. Sinds 2016 heeft Arnhem een prachtig nieuw Centraal Station, ontworpen door architect Ben van Berkel. Dit is het grootste treinstation van het oosten.

Daarnaast barst de stad van de parken zoals het Sonsbeek park, park Angerenstein en Park Zypendaal. Ben je niet zo in die stemming voor groen dan kun je nog gaan winkelen in het Modekwartier, de wijk waar veel Arnhemse en niet-Arnhemse modeontwerpers hun atelier gevestigd hebben. Als de zon schijnt en je pakt liever een terrasje, loop dan eens naar de Korenmarkt of de Rijnkade.

Beelden van Arnhem

WAAR LIGT EIMERSEILAND?